Produsul a fost adăugat. Vezi cosul de cumpărăturix

Cum alegem paharul în funcție de băutură?

25 august 2021 | 10:49

Paharele nu mai sunt doar obiecte practice, sunt chiar mijlocul prin care marcăm momente importante, momente romantice, momente de visare.
Să folosim paharele potrivite pentru fiecare băutură pe care o preparăm acasă e o formă de rafinament, dar și o modalitate prin care îmbunătățim experiența degustării băuturii.

Coniac

Pahar pentru coniac are forma unui bol, cu picior scurt, și cu o deschidere îngustă. Coniacul se bea ușor încălzit, iar, datorită formei sale, bolul paharului poate fi ținut în palmă, băutura preluând din temperatura mâinii.

0-02-0a-f25b956509c3da59b9d3e06d342ce28706ddb17a0212e8a975f3367ff3e56f0d_2e7022c6a376ab0

Whisky

Whisky se bea din pahare fără picior. Paharul nu se umple, mai mult de o treime, cu whisky, spațiul care rămâne este destinat cuburilor de gheață. 

Cocktail

Cocktailuri care sunt servite cu gheață, sunt mai înalte și  au nevoie de un tip de pahar cu o sticlă groasă, care să preîntâmpine topirea gheții.

Vin

Vinul alb/rosé – se bea din pahare cu picior și cupa în formă de lalea, având o deschidere mai îngustă, pentru a menține mai mult aromele specifice.

Vin roșu – se folosesc pahare cu picior, iar cupa este mai mare, cu o deschidere largă, având în vedere că aromele vinului roșu sunt mai puternice.

Vin spumant

Cel mai bun recipient din care să servești șampanie și vin spumant trebuie să fie mai înalt și mai îngust, pentru ca bulele lichidului să se mențină cât mai mult timp.

Berea

Berea este gustoasă din oricare pahar, dar unul cu formă specifică, îngustată către vârf, este ideal pentru că permite formarea spumei, oferindu-ți o experiență de zile mari.

Servește fiecare băutură alcoolică din paharul corespunzător, savurează dublu!

 

Ce este un divin? Divinul este considerat ca cea mai complexă băutură alcoolică. Se obține prin distilarea anumitor sorturi de vin.  [...]
Vin spumant sau șampanie? Între cele două băuturi alcoolice există multe diferențe, deși multe persoane consideră că termenii sunt sinonimi.  [...]
Întâlnire perfectă... Cu toți dorim să organizăm o întâlnire perfectă pentru a doua jumătate. Vinurile sunt un absolut must have pentru o întâlnire perfectă! Dacă dorești să organizezi o întâlnire, dar ești în pană de idei, atunci noi venim cu niște recomandări!  [...]
TOATE ARTICOLELE