Produsul a fost adăugat. Vezi cosul de cumpărăturix

Cum sa bei vodca?

09 mai 2018 | 10:51

Nu este clar de ce, dar vodca este asociată la multe persoane cu o băutură care nu este "nobilă", fie că este vorba de coniac sau de whisky. Ei bine, care nu a văzut un bărbat să toarne un pahar plin, să-l înnghită și să-și miroase mîineca, continuăm conversația. Cu toate acestea, vodca, este un produs de cel mai înalt grad de ordine, solicită o cultură corectă a consumului. Vom vorbi despre faimoasa vodca Bond cu martini data viitoare, iar între timp vom încerca să înțelegem tradițiile noastre. De-a lungul anilor s-au dezvoltat anumite reguli pentru consumul de vodca.

Vodka înainte de consum trebuie în mod necesar să fie răcită pînă la 8-10 °С. Vodka nu trebuie amestecată cu alte băuturi alcoolice sau nealcoolice sau componentele acestora.

Vodka trebuie consumată treptat, cu înghițituri mici, clătită în cavitatea bucală. Vodka este consumată din shoturi de vodcă cu o capacitate maximă de 50 g.

Trebuie remarcat că vodca nu are intenția de a aduce consumatorul în stare de "nebunie", ci de a accentua gustul bunurilor care stau pe masă. În primul rînd, este foarte potrivit pentru carnea grasă, carne, pește și alimente picante: carne de vită fiartă, carne de porc prăjită, clătite de grăsime, sarmale. Gustările clasice cu care se obișnuiește să bea vodca includ: gustări de carne, șuncă, carne de vită. Aperitiv de pește: hering, caviar, somon, șproturi sărate etc. Legume: murături, varză acră, mere murate Antonov, roșii murate, vinete umplute, ciuperci sărate și murate, salată, cartofi fierți. Sub toate aceste gustări, vodca este considerată un supliment gastronomic ideal. Experții spun că vodca, fiind o băutură scumpă, necesită acompaniament adecvat: caviarul de pește roșu și întunecat, sărat și afumat, ciuperci murate. În absența unor gustări sățioase și sărate, vodca nu-și poate dezvălui proprietățile. Se combină bine cu vodca și hering, varză. Și bineînțeles faimosul castravete sărat. Și de a consuma vodca este, de asemenea, o știință întreagă.

Cocktailuri inspirate din filme Care este legătura dintre arta cinematografică și cocktailuri? Noi îți propunem câteva băuturi care au devenit celebre cu ajutorul filmelor clasice de la Hollywood!  [...]
Informații interesante despre coniac Cognacul se obține după distilarea dublă a materialelor vitivinicole și îmbătrânirea lor ulterioară în butoaiele de stejar. Acest lucru este bine cunoscut. De asemenea, fiecare elev știe că cognacul este un produs produs și îmbuteliat în valea râului Charente în vecinătatea orașului Cognac, care se află în regiunea cu același nume din Franța. Alte distilate de vinuri în conformitate cu normele comerciale internaționale sunt brandy.  [...]
Cum se alege vinul pentru nuntă Există o proporţie „magică”, pe care organizatorii de nunți o știu și o aplică, care spune că o sticlă de vin ajunge la 2,15 invitați. Adică, pentru 200 invitați va fi nevoie de aproximativ 93 sticle de vin de 750 ml. Pe lângă această cantitate, mai trebuie prevăzută și o rezervă (mai bine să prisosească decât să nu ajungă), care va fi mai mare dacă nunta este sâmbătă, dacă participă mulți tineri de 20-30 ani necăsătoriți. Foarte important e și câți invitați vin cu mașina proprie. Un obicei frumos  [...]
TOATE ARTICOLELE