Produsul a fost adăugat. Vezi cosul de cumpărăturix

Cum sa bei vodca?

09 mai 2018 | 10:51

Nu este clar de ce, dar vodca este asociată la multe persoane cu o băutură care nu este "nobilă", fie că este vorba de coniac sau de whisky. Ei bine, care nu a văzut un bărbat să toarne un pahar plin, să-l înnghită și să-și miroase mîineca, continuăm conversația. Cu toate acestea, vodca, este un produs de cel mai înalt grad de ordine, solicită o cultură corectă a consumului. Vom vorbi despre faimoasa vodca Bond cu martini data viitoare, iar între timp vom încerca să înțelegem tradițiile noastre. De-a lungul anilor s-au dezvoltat anumite reguli pentru consumul de vodca.

Vodka înainte de consum trebuie în mod necesar să fie răcită pînă la 8-10 °С. Vodka nu trebuie amestecată cu alte băuturi alcoolice sau nealcoolice sau componentele acestora.

Vodka trebuie consumată treptat, cu înghițituri mici, clătită în cavitatea bucală. Vodka este consumată din shoturi de vodcă cu o capacitate maximă de 50 g.

Trebuie remarcat că vodca nu are intenția de a aduce consumatorul în stare de "nebunie", ci de a accentua gustul bunurilor care stau pe masă. În primul rînd, este foarte potrivit pentru carnea grasă, carne, pește și alimente picante: carne de vită fiartă, carne de porc prăjită, clătite de grăsime, sarmale. Gustările clasice cu care se obișnuiește să bea vodca includ: gustări de carne, șuncă, carne de vită. Aperitiv de pește: hering, caviar, somon, șproturi sărate etc. Legume: murături, varză acră, mere murate Antonov, roșii murate, vinete umplute, ciuperci sărate și murate, salată, cartofi fierți. Sub toate aceste gustări, vodca este considerată un supliment gastronomic ideal. Experții spun că vodca, fiind o băutură scumpă, necesită acompaniament adecvat: caviarul de pește roșu și întunecat, sărat și afumat, ciuperci murate. În absența unor gustări sățioase și sărate, vodca nu-și poate dezvălui proprietățile. Se combină bine cu vodca și hering, varză. Și bineînțeles faimosul castravete sărat. Și de a consuma vodca este, de asemenea, o știință întreagă.

Cum alegem paharul în funcție de băutură? Paharele nu mai sunt doar obiecte practice, sunt chiar mijlocul prin care marcăm momente importante, momente romantice, momente de visare. Să folosim paharele potrivite pentru fiecare băutură pe care o preparăm acasă e o formă de rafinament, dar și o modalitate prin care îmbunătățim experiența degustării băuturii.  [...]
Cocktailuri inspirate din filme Care este legătura dintre arta cinematografică și cocktailuri? Noi îți propunem câteva băuturi care au devenit celebre cu ajutorul filmelor clasice de la Hollywood!  [...]
TOATE ARTICOLELE