Produsul a fost adăugat. Vezi cosul de cumpărăturix

Vin spumant sau șampanie?

02 septembrie 2022 | 02:37

Vin spumant sau șampanie?

 

Între cele două băuturi alcoolice există multe diferențe, deși multe persoane consideră că termenii sunt sinonimi.

 

Șampania este un tip de vin spumant, produs numai în regiunea franceză Champagne, după o procedură specială, tradițională, care datează din anii 1700. Nici un alt vin spumant nu poate fi comercializat, din punct de vedere legal, sub denumirea de „șampanie”.

 

O diferență esențială putem observa în privința strugurilor din care sunt produse cele două băuturi. Astfel, șampania este produsă numai din soiuri de struguri din Champagne, în special Chardonnay (struguri albi) și Pinot Noir (struguri negri). Alte tipuri de vin spumant pot fi produse din diferite sortimente de struguri, în funcție de regiunea viticolă.

 

O altă diferență importantă este la nivelul prețului. Șampania are nevoie de mai mult timp pentru a fi produsă, iar procesul este mai complex, prin urmare și prețul de vânzare va fi mult mai ridicat. De aceea, o șampanie de calitate poate ajunge să coste chiar și câteva mii de euro, în timp ce vinul spumant este o băutură mult mai accesibilă.

 

Vinul spumant este un vin special obținut prin fermentație alcoolică primară sau secundară din struguri proaspeți, din must de struguri sau din vin care, la deschiderea recipientului, degajă dioxid de carbon provenit exclusiv din fermentație proprie.

 

La AlcoMarket puteți procura o gamă variată de vinuri spumante în funcție de cantitatea de zahăr, astfel putem clasifica vinurile spumante în următoarea formă:

 

Vin extra brut: conține mai puțin de 6 grame zahăr rezidual/litru, fiind sortimentul cel mai sec, întâlnit de obicei la vinurile Cava. Vinul extra brut este recomandat pentru consum alături de stridii sau cartofi prăjiți.

 

 La AlcoMarket poți găsi aceste vinuri spumante:

  •  Aurelius Limited Edition Nature extra brut rose;
  •  Aurelius Limited Edition Glera alb extra brut;
  •   Aurelius roz extra brut.

Vin brut: conține mai puțin de 12 grame zahăr rezidual/litru și este cel mai popular tip de vin spumant. Șampania face de obicei parte din această categorie și este recomandată la o masă unde se consumă brânzeturi, risotto, ciuperci și scoici.

 

La AlcoMarket poți găsi aceste vinuri spumante:

  • ASCONI – Vin spumant alb Galera brut;
  • LEGENDA MOLDOVEI - Vin spumant alb brut;
  • CRICOVA- Vin spumant alb brut.

 

Vin demi-sec: conține între 32-50 g/litru și este vinul ideal pentru desert, indiferent dacă acesta conține fructe, prăjituri sau ciocolată.

 

La AlcoMarket poți găsi aceste vinuri spumante:

  • Cricova- Roz/Alb/ Roșu demisec;
  • Apriori Wine - Muscat alb/roz demisec;
  • Legenda Moldovei - Roz demisec.

 

În concluzie, există diferențe importante între șampanie și vin spumant, dar ambele sunt băuturi de calitate, ideale pentru ocaziile speciale.

 

 Vă invităm să vizitați magazinele AlcoMarket pentru a putea alege dintr-o gama variată de produse cel mai potrivit vin spumant ca să  vă răsfăța la sărbători!

 

Ce este un divin? Divinul este considerat ca cea mai complexă băutură alcoolică. Se obține prin distilarea anumitor sorturi de vin.  [...]
Vin spumant sau șampanie? Între cele două băuturi alcoolice există multe diferențe, deși multe persoane consideră că termenii sunt sinonimi.  [...]
Întâlnire perfectă... Cu toți dorim să organizăm o întâlnire perfectă pentru a doua jumătate. Vinurile sunt un absolut must have pentru o întâlnire perfectă! Dacă dorești să organizezi o întâlnire, dar ești în pană de idei, atunci noi venim cu niște recomandări!  [...]
TOATE ARTICOLELE