Produsul a fost adăugat. Vezi cosul de cumpărăturix

Ce este Ice Wine ?

Există indicii că strugurii înghețați au fost folosiți pentru a face vin în vremurile Romei antice. Plinii cel Bătrân (23 - 79 d.Hr.) a scris despre anumite tipuri de struguri care nu au fost recoltate înainte de îngheț. Poetul Marțial (40-10 d.Hr.) a avertizat că strugurii ar trebui lăsați pe viță până în noiembrie sau până când se va întări din îngheț. Detaliile privind vinificația și vinurile sunt necunoscute. Nu ar trebui să excludem că aceste descrieri se referă la vinul obținut din struguri uscați - un tip de vin comun în vremurile romane - în care strugurii uscați aproape până la stafide sunt recoltați destul de târziu pentru primile înghețuri. În orice caz, această metodă este considerată uitată.

imgonline-com-ua-convertXfD1JSaeoG7l

Producția de "Ice Wine" a început din momentul în care vinificatorii au descoperit că din astfel de struguri se primește un must dulce. Ulterior, tehnologia a fost adoptată de mai multe țări în care a devenit larg răspândită. De exemplu, în Germania se numește Eiswein, în Franța Vin de glace, în Canada - Ice Wine, iar în Italia Vino di ghiaccio.
Producția de vinuri din struguri supracopți este limitată, deoarece este posibilă numai în acele regiuni în care condițiile meteorologice permit. De exemplu, mucegaiul nobil pe struguri apare foarte rar, dacă toamna a fost caldă și lungă, cu ceață dimineața. Și pentru vinul de gheață, este necesar ca înghețul (minus 7 grade) să dureze cel puțin trei zile. Strugurii sunt presați în stare înghețată când concentrația de zahăruri devine maximă.