Produsul a fost adăugat. Vezi cosul de cumpărăturix

Ce este vinul Orange ?

Ce este vinul Orange?

Vinul Orange este făcut din struguri albi, dar după tehnologia de vinificare a strugurilor roșii, adică fermentat și macerat în contact cu tescovină. Ceea ce le face să fie mai robuste, mai complexe în gust și arome și să dezvolte caracteristici tipice vinurilor roșii.

Chiar dacă popularitatea recentă i-a creat o aură strălucitoare, vinul Orange are o viață proprie dincolo de trend. Povestea sa este legată de readucerea în actualitate a unor tehnici tradiționale de vinificație.

Tehnici care erau, de fapt, folosite în multe zone din lume, însă la un nivel aproape artizanal. Inclusiv în Moldova, multe vinuri “de la țară” sunt produse în acest fel.

Vinul Orange  este un produs complet natural care poate fi clasificat ca vinuri biodinamice și organice, ceea ce denotă cea mai înaltă calitate.

Cum se face vinul orange?

“Câte bordeie, atâtea obiceie”. Pentru a face vin Orange, strugurii albi întregi sunt zdrobiți și apoi sunt lăsați să stea împreună cu pielița și chiorchinele de la o săptămână și până la un an.

Mai apoi, vinificatorii separă sucul fermentat și îl învechesc după preferințe. Acesta este exact același proces pe care îl folosesc pentru a produce vin roșu. Singura diferență este tipul de struguri: vinul Orange se produce din struguri albi.

Ce gust are vinul orange?

Unele se simt ca un vin roșu, altele au trăsături asemănătoare unei beri lejere. Nu este exclus să găsești gusturi similare spirtoaselor.

Sunt variații multe, la fel ca la orice alt tip de vin. Însă, în general, sunt mai astringente în special datorită taninurilor care se regăsesc și în pielițele strugurilor albi, la fel ca la cei roșii.

În parfumul de aici veți găsi o paletă de la tonuri ușoare de miere și fructe, la note de molid și ienupăr și o mulțime de fructe uscate.

Cu ce se combină vinul orange?

Servirea vinului orange nu necesită condiții speciale —vinul poate fi răcită la 12-17 grade, în plus, nu există pahare speciale pentru vinurile orange, așa că nu va fi considerată o greșeală să folosiți pahare atât pentru vinul alb, cât și pentru cel roșu, dar iubitorii avansați au propriul lor lifehack:  servesc vinul din pahare mari "cu burtă" concepute pentru vinul de Burgundia —astfel, dezvăluie cel mai bine paletă bogată de arome ale aceste băuturi neobișnuite.

Vinurile sunt diferite, fiind la granița dintre albe și roșii. Sunt destul de robuste ca să poată fi asociate cu felurile de mâncare cu care ai servi în mod obișnuit un vin roșu. Ca particularitate, merg bine cu mâncarea condimentată, brânza aromată, mezeluri, ciuperci și orice fel de carne.La AlcoMarket poți procura următoarele vinuri:

  • VIN CARLEVANA RARITET MUSCAT ORANGEPrețul este valabil pentru data în care a fost scris articolul.

  • VIN ACADEMIA PURCARI VIORICA ORANGE
Prețul este valabil pentru data în care a fost scris articolul.

  • VIN CASTEL MIMI ORANGE WINE
Prețul este valabil pentru data în care a fost scris articolul.Te așteptăm cu mare drag să descoperi tradițiile neamului nostru într-o formă inovativă!