Produsul a fost adăugat. Vezi cosul de cumpărăturix

O bere ?

Primele producatoare de bere profesioniste erau femei.
Producerea berii a devenit o ocupație a barbatului numai la sfârșitul secolului al XVIII-lea. Înainte de aceasta, producatoare de bere profesioniste erau femei. Această tendință a fost observată în toate țările în care a fost preparată berea, inclusiv în cele europene. Apropo, femeile au devenit de multe ori zeite de bere. De exemplu, vechii sumerieni numeau zeița berii Ninkasi și egiptenii – Menket.

Beer noutati 1

Berea este considerată nu numai una dintre cele mai populare, dar și una dintre cele mai vechi băuturi. Potrivit unor surse, prima bere a fost preparată în epoca neolitică, adică în urmă cu 9.500 de ani. Unii oameni de știință sunt chiar înclinați să creadă că în vechii, brazilienii de la Babilon, care pregăteau o băutură de calitate inadecvată, erau innecati în bere.
Astăzi, fabricarea berii este un segment de piață înfloritor și în creștere. Există aproximativ 400 de tipuri de bere. Pentru a le încerca, nu este o sarcină ușoară. Majoritatea brandurilor individuale provin din Belgia. Alte țări în care se produc cele mai bune beri sunt Germania, Republica Cehă și Anglia.
Bulele din berea "Guinness" nu sunt ca toate
Guinness este popular în întreaga lume. Această bere întunecată irlandeză a fost mult timp transformată într-un substantiv comun. Turnarea corectă într-un pahar este o adevărată artă. Un fapt interesant despre "Guinness": bulele acestei beri nu se ridică la suprafață, ci cad la fundul paharului. Toate celelalte beri nu se pot lauda cu această caracteristică.