Produsul a fost adăugat. Vezi cosul de cumpărăturix

5 vinuri albe pentru iubitorii de vinuri roșii

02 mai 2018 | 10:45

Vinul roșu este diferit de cel alb prin metoda de fermentație. Transformarea bacterială, în timpul căreia acidul malic devine mai moale, mai lăptos, este cartea de vizită a vinului roșu. De obicei, astfel de băuturi sunt păstrate în butoaie de stejar. Prin urmare, alegerea vinului alb pentru iubitorii de roșu este ușuoară. Este suficient să se acorde atenție acelor vinuri care au suferit o fermentație parțială sau completă lactică.

Experții numesc cinci vinuri albe care se vor potrivi iubitorilor de roșii:

Chardonnay. Diferă în nuanțe speciale de vanilie, cremă brulee și pîine proaspăt coaptă. Dar nu orice Chardonnay poate fi potrivit. Numai băutura îmbătrînită într-un butoi de stejar va fi apreciată de iubitorul vinului roșu.

Semillon-Sauvignon Blanc (bordeaux alb). Această băutură uimitoare se naște dintr-un amestec de Sauvignon Blanc și Semilion. Băutura are nevoie de procesare suplimentară prin MLF și îmbătrînire într-un butoi de stejar.

Rioja Albă. Această băutură uimitoare are o aromă bogată și o nuanță aurie uimitoare. Cu toate acestea, acest vin necesită zece ani de îmbătrînire într-un butoi de stejar.

Ribolla Jalla. Aroma merelor coapte, nuci prăjite și mandarine. Ce ar putea fi mai bine? Uneori, Ribolla Jalla se găsește în stilul vinului portocaliu. În acest caz, sucul este fermentat împreună cu ciorchinele și coaja.

Vinul portocaliu. În Rusia de exemplu pînă nu de mult astfel de vin se întîlnea foarte rar. Acest vin se face folosind o tehnologie unică din struguri albi. Sucul este expus unui proces de infuzare, ceea ce conferă vinului o anumită culoare specifică.

De unde provin aceste vinuri?

Majoritatea vinurilor albe pe care iubitorii de vinuri roșii le pot aprecia, provin din Franța și Italia. Acesta este, de exemplu, vinul portocaliu. Tehnologia antică a fost revigorată în epoca noastră, iar acum este produsă nu numai în patria Cezarilor, ci și în Slovenia și Georgia. Ribolla Jalla din același loc, din nord-estul Italiei, nu departe de Veneția.

Semillon-Sauvignon Blanc vine la noi din Franța, un loc numit Chateau O'Brion. În afara Franței, un astfel de vin este foarte greu de găsit. White Rioja a venit la noi din Spania, Rioja. Cu toate acestea, se întâmplă ca acest vin să fie făcut și în alte locuri.

Din regula generală reiese, probabil, Chardonnay. Acest vin este născut în astfel de locuri romantice, unde dimineața este o ceață mare. De exemplu, în California, Burgundia, Oregon sau Chile. La prima vedere, vinurile sunt aceleași, dar, de fapt, Chardonnay din zonele răcoroase se deosebesc prin arome de mere, gutui și lămîie, în timp ce clima caldă dă băuturii note dulci de mango sau ananas.

În pofida faptului că vinurile roșii sunt considerate cele mai potrivite pentru adevărații cunoscători, băuturile enumerate mai sus sunt pregătite să concureze cu liderii recunoscuți.

Ce este un divin? Divinul este considerat ca cea mai complexă băutură alcoolică. Se obține prin distilarea anumitor sorturi de vin.  [...]
Vin spumant sau șampanie? Între cele două băuturi alcoolice există multe diferențe, deși multe persoane consideră că termenii sunt sinonimi.  [...]
Întâlnire perfectă... Cu toți dorim să organizăm o întâlnire perfectă pentru a doua jumătate. Vinurile sunt un absolut must have pentru o întâlnire perfectă! Dacă dorești să organizezi o întâlnire, dar ești în pană de idei, atunci noi venim cu niște recomandări!  [...]
TOATE ARTICOLELE