Produsul a fost adăugat. Vezi cosul de cumpărăturix

Ce este un divin?

06 octombrie 2022 | 12:34

Ce este un divin?

Divinul este considerat ca cea mai complexă băutură alcoolică. Se obține prin distilarea anumitor sorturi de vin.

Pentru început vă vom face cunoscute câteva curiozități interesante cu privire la această băutură

  • Se caracterizează printr-o culoare galben-aurie chihlimbarie.
  • Este un distilat învechit de vin, cu o tărie alcoolică de 38-50 vol.%.
  • Are o aromă fină de vanilie și, pe lângă acest lucru, divinul este caracterizat și de alte miresme plăcute, care îi ridică în mod considerabil valoarea gustativă, precum și pe cea olfactivă.
  • Distilatul de vin care se folosește pentru fabricarea divinului se obține doar din vinuri care trebuie să îndeplinească o serie de calități precum: aroma să fie plăcută, buchetul să fie foarte bine dezvoltat, gustul vinului să fie îmbietor. Deci calitatea divinului depinde de calitatea materiei prime, adică vinul.

Și totuși cum se servește un divin corect?

Consumul unui divin reprezintă de multe ori un adevărat ritual pentru amatori.

În primul rând este nevoie de un pahar „lalea”, genul de pahar creat special pentru divinuri, ce are cupa bombată pentru a ajuta la păstrarea gustului autentic al băuturii chiar și după ce părăsește sticla.

Divinul se bea în cantități mici, aproximativ 20-25 ml, se toarnă la temperatura camerei, iar înainte de a fi savurat, paharul trebuie ținut în palme 3-5 minute. Dacă ridicați paharul spre o sursă de lumină, veți observa culoarea acestuia care va indica și calitatea sa. Cu cât este mai închis la culoare, cu atât este mai vechi și mai rafinat. Ca un ultim pas înainte de a gusta băutura, trebuie să o mirosiți pentru a simți toate notele plăcute de fructe ce au ajutat la formarea buchetului gustativ.

După acest ritual a venit și momentul mult așteptat- gustarea băuturii. Gustați divinul, dar nu-l înghițiți imediat, plimbați-l ușor prin gura pentru a vă putea bucura de întregul buchet de arome.

Noi AlcoMarket vă propunem să vă delectați cu următoarele  tipuri de divinuri ce sunt la super promoție în perioada 6 octombrie-19octombrie 2022.

Divin Autentic 3 ani -Divinul are un caracter intens și fructuos, combinat cu note lemnoase, obținut prin dubla distilare a vinului alb. Aroma debutează cu note de flori și nuanțe ușoare de învechire, iar gustul este plin și armonios.

Divin Tezaur Gold 5 ani- Cognac frumos, bogat de culoare aurie. Compoziția băuturii a inclus alcoolii în vârstă de cel puțin 5 ani, ceea ce i-a dat culoarea luxoasă a mierie întunecate, aroma plăcută de stejar și gustul bogat al migdalelor prăjite.

KVINT Legion 7 ani - Este un divin de o culoare auriu închis, posedă un buchet armonios, cu nuanţe fine de maturare și note de vanilie.

Divin Kvint Surprise 10 ani - Un divin moale, armonios, cu o aromă delicată de flori sălbatice și o nuanță de vanilie-rășină.

Suntem convinși că v-am fost de folos! Acum că știți mai multe despre coniac, cu siguranță îl veți savura ca un…cunoscător!  Noi vă așteptăm la AlcoMarket mereu cu cele mai bune prețuri și cu livrare în raza orașului Chisinău. 

Ce este un divin? Divinul este considerat ca cea mai complexă băutură alcoolică. Se obține prin distilarea anumitor sorturi de vin.  [...]
Vin spumant sau șampanie? Între cele două băuturi alcoolice există multe diferențe, deși multe persoane consideră că termenii sunt sinonimi.  [...]
Întâlnire perfectă... Cu toți dorim să organizăm o întâlnire perfectă pentru a doua jumătate. Vinurile sunt un absolut must have pentru o întâlnire perfectă! Dacă dorești să organizezi o întâlnire, dar ești în pană de idei, atunci noi venim cu niște recomandări!  [...]
TOATE ARTICOLELE